O nama

RESTORAN Maroon i Jardin

Za nas svaki vaš dolazak je posebna prilika, bez obzira dolazite li na ručak s prijateljima, organizirate obiteljsko okupljanje ili pripremate vjenčanje iz snova. Domaća atmosfera, namirnice hrvatskih proizvođača i malih lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ljubazno osoblje te stari zagrebački recepti uz dobre stare hitove glavni su elementi druženja koja ćete dugo pamtiti.

Prostor restorana ima stoljetnu tradiciju pružanja ukusne hrane i pića svim posjetiteljima Zagreba. Kako bi nastavili tradiciju oplemenili smo prostor, okupili kvalitetni tim ugostitelja te oplemenili stare zagrebačke recepte. Renovacijom prostora očuvali smo izgled starog Zagreba, dok očuvanjem starih zagrebačkih recepata i domaćom atmosferom želimo očuvati uspomenu na Zagreb kak' je nekad bil'.

Prostor je uređen moderno no u duhu starog Zagreba. Željeli smo očuvati sjećanje na dobri stari Zagreb koji je svoje goste uvijek rado primil' baš na ovom mjestu. Dodatno smo uredili i zimsku dvoranu Jardin kako bi u prekrasnom parku uživali i tijekom hladnog vremena. U restoranu Maroon i Jardin moguće je smjestiti 480 gostiju, odnosno 60 u dvorani Maroon, 120 u dvorani Jardin i 200 u parku ispod stare lipe.

Osim prostora želimo očuvati i događanja kao što su Proštenje na Veliku Gospu koje se obilježava u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Stenjevcu te zabave uz tamburaše i dobre stare hitove svakoga od četvrtka do nedjelje.

U Maroonu i Jardinu, pod vodstvom našeg chefa Marija Grileca, možete uživati u spoju tradicionalnih hrvatskih jela i austro-ugarske kuhinje.

Surađujemo sa mnogobrojnim OPG-ovima, npr. sir i vrhnje naše Štefice iz Velikog Trgovišća, koja je više puta nagrađivana za najbolji sir i vrhnje, koji možete kod nas kušati u kombinaciji sa kuhanom šunkom pečenom u kruhu, koji sami svakodnevno mijesimo. Povrće uglavnom nabavljemo kod Nine, koja sve to uzgoji u Krapinskim toplicama. Patkice nam stižu iz uzgoja obitelji Obrubić, a meso iz male mesnice Bogović.

Restoran je izrastao iz male slastičarnice Domaće slastice Ema koja sada ima posebno mjesto u restoranu, a za vas priprema kolače vašeg djetinjstva na bakin način.

Dođite i na nekoliko sati se smjestite u starom Zagrebu.

Okrijepite se domaćom hranom i pićima. Odmorite u hladovini starih lipa.

Uživajte u atmosferi starog Zagreba.